SČÍTÁNÍ LIDU 2021

Právě probíhá. Končí 11. 5. 2021

28. 4. 2021

V naší obci se už sečetlo 64 % obyvatel. Děkujeme, že jste se sečetli.
Prosím, nyní pomozte svým sousedům, známým, kteří nemají možnost připojení k internetu nebo s ním neumí pracovat.
Sčítání 2021 je zdrojem unikátních informací o životě v naší zemi. Získaná data mohou pomoci při plánování opatření, aby se v Česku žilo lépe, například při řešení nedostatku volných bytů, nabídky vzdělávání v místech, kde chybějí potřebné profese, nebo zavedení vlakových a autobusových spojů. Pomáhají při zajištění kapacit ve zdravotnických zařízeních nebo školkách, při tvorbě protipovodňových opatření i hasičům při jejich zásazích.

www.scitani.cz

Video s návodem na vyplnění formuláře: zde


 

Právě probíhá sčítání lidí, bytů a domácností. 

Až do 11. května 2021 má každý možnost se sečíst online prostřednictvím elektronického formuláře na webu: www.scitani.cz

Sečíst můžete nejen sebe, ale také celou rodinu.

Pokud se nesečtete online, musíte od 17. 4 do 11. 5. vyplnit listinný sčítací formulář. Získáte ho spolu s odpovědní obálkou od sčítacího komisaře, který bude obcházet domácnosti. Pro naši obec jsou to tito:
Veronika Jančíková
a Ivana Kadlčíková


Nebo na kontaktních místech sčítání, tj. na poště Napajedla. Vyplněný formulář v obálce odevzdáte na poště nebo vhodíte do poštovní schránky.  

Sčítání je povinné ze zákona č. 332/2020 Sb., o sčítání lidu, domů a bytů v roce 2021. Povinnost sečíst se mají všechny osoby s trvalým pobytem nebo přechodným pobytem nad 90 dnů a osoby, kterým byl u nás udělen azyl (případně doplňková ochrana nebo dočasná ochrana). Patří sem i ostatní osoby, které jsou na území České republiky v rozhodný okamžik (půlnoc z pátku 26. března na sobotu 27. března 2021) přítomny. Povinnost sečíst se se nevztahuje pouze na cizince, kteří jsou v Česku na dobu kratší než 90 dnů (například turisté), a na cizince požívající diplomatické výsady a imunity.


PDF k přečtení zde